Szolgáltatások

Klíma telepítés, előzetes felmérés

Előzetes felmérés, árajánlat készítés

Ha már megszületett a döntés, hogy klímát szeretne, kérjen tőlünk időpontot. Felkeressük otthonában, hogy megbeszéljük a részleteket.

Amellett, hogy megismerkedünk a helyszín paramétereivel, azt is megbeszéljük, hogy mit vár el leendő klímájától. Lehet, hogy Önnek az a fontos, hogy a lehető legjobb energiaosztályú klímát kapja, vagy a téli fűtésre keres gazdaságos megoldást. Az is előfordulhat, hogy egy allergiás családtag tüneteit szeretné enyhíteni egy komolyabb szűrőrendszerrel, vagy nagyon csendes klímára vágyik a hálószobába, és még sorolhatnám….

A klíma választáson túl a helyszín ismeretében tudjuk kiszámolni, hogy mekkora teljesítményű klímára van szükség az adott helyiségek hűtése, esetleg fűtése érdekében.

Ózon molekula

Ózonos fertőtlenítés

Klíma szerelés Székesfehérvár, Budapest

Klímaszerelés

(Klíma telepítés, beüzemelés)

Mielőtt munkához látnánk, felmérjük a helyszínt és az igényeit. Ezután tudunk árajánlatot adni és időpontot egyeztetni.

Jó munkához idő kell!

Fontos megérteni, hogy egy klíma telepítése összetettebb feladat annál, minthogy felcsavarozzuk a kültérit meg a beltérit a falra, és összekötjük őket két szál csővel. Gyorsan, hatékonyan, ütemesen dolgozunk, igyekszünk a munkát a legrövidebb idő alatt elvégezni, de azt valljuk, hogy a jó munkához idő kell. Egy klíma hosszú évekre a lakás részévé válik. Szem előtt lesz nap mint nap, hosszú ideig kifogástalanul kell működnie. Ez csak gondos és pontos munkával garantálható.

Vigyázunk az otthonára – nekünk is van

Mielőtt neki látnánk fúrni, faragni, mindent letakarunk, ami sérülhet vagy koszolódhat. Az útban lévő nehezebb bútorokat is segítünk elpakolni. A klíma szerelés falfúrással jár, de a keletkező port ipari porelszívóval összegyűjtjük, így minimális szálló por lesz a levegőben. A munka végeztével mindent feltakarítunk, rendbe rakunk.

Megtanítjuk a kezelését

Miután végeztünk a szereléssel, és meggyőződtünk róla, hogy a klíma tökéletesen működik, részletesen elmagyarázzuk a készülék működését, és az összes funkciót, hogy igazán örömét lelje álmai klímájában, és a legnagyobb megelégedettséggel használhassa azt. Tájékoztatjuk a biztonságos és egészséges használatról, a tisztításról, azért, hogy a klímával örömöt vigyünk az életébe, ne pedig bosszúságot. Elmondjuk a garancia feltételeit, átadjuk a minden esetben magyar nyelvű kezelési útmutatót, a garancia jegyet, és minden egyéb szükséges üzembe helyezési dokumentációt.

Mit tartalmaz az alapár

 • 1 db max. 5,4 kW teljesítményű klíma kiszállítását és szakszerű szerelését
 • 1 faláttörést
 • 2 méter rézcső, kondenzvíz cső és elektromos összekötést a kültéri és a beltéri között
 • az összekötő kábelek esztétikus takarását 65×50 mm dekorcsatornával
 • falikonzolt a kültéri egység számára max 6 méter magasságban
 • jogtiszta dokumentációt, hatósági regisztrációval, számlával
 • a tőlünk vásárolt készülékekhez érvényesített garancialapot
D-TEK Inficon Select

Szivárgásvizsgálat

Minden olyan berendezés, amely nem hab formában legalább 5 tonna CO2 egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gázt tartalmaz, szivárgásvizsgálatra kötelezett. Erről az Európai Parlament 517/2014/EU rendelete, és a Magyar Kormány 14/2015. (II. 10.) kormányrendelete rendelkezik.

A rendeletek bejelentési és szivárgásvizsgálati kötelezettségeket írnak elő a berendezés tulajdonosának.

Általánosságban elmondható, hogy a lakossági klímák nem tartoznak ide, csak a 2-3 kg-nál több hűtőközeget tartalmazó helyhez kötött és raktér hűtő berendezések. Annak kiderítése érdekében, hogy az Ön berendezése érintett-e a fenti kötelezettségek által az alábbiak szerint járjon el:

 • a berendezés adattáblájáról olvassa le a benne lévő hűtőközeg típusát (pl. R-134A, R-407C, R-410A, R32, stb.), valamint a betöltött gáz mennyiségét
 • a fenti adatok ismeretében látogasson el a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapjára.
 • az oldal alján találja a CO2 egyenérték kalkulátort
 • válassza ki a megfelelő hűtőközeget, gépelje be a mennyiséget
 • a mennyiség alatt láthatja a CO2 egyenértéket

Amennyiben 5 tonnánál nagyobb értéket kapott, Önre is vonatkoznak a fenti kötelezettségek. Ha még nem tette meg, regisztrálja berendezését az oldal tetején levő kék ‘Berendezés tulajdonos vállalkozás’ vagy ‘Berendezés tulajdonos személy’ gombok egyikével.

Amennyiben berendezése Székesfehérvár vagy a Velencei-tó közelében van telepítve, és segítségre van szüksége a fentiekkel kapcsolatban, vagy szivárgásvizsgálatot szeretne végeztetni, keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Klíma tisztítás, fertőtlenítés

Klíma tisztítás

A klímát ajánlott évente 1-2 alkalommal tisztítani. Kétféle módszert is kínálunk a cél érdekében.

Klíma fertőtlenítés

Ez egy 20-25 perces eljárás, amit minden szezon elején érdemes elvégezni, ha tehát Ön hűtésre és fűtésre is használja a készüléket, akkor ez évi 2 fertőtlenítést jelent.

A klíma fertőtlenítés az alábbi lépésekből áll:

 • a beltéri egység teljes burkolatának eltávolítása,
 • a burkolat belső felületének fertőtlenítése és lemosása,
 • kondenzvíz elvezető rendszer tisztítása, lerakódások eltávolítása,
 • a kivehető szűrők fertőtlenítése és tisztítása,
 • lamellák vegyszeres fertőtlenítése egészségre ártalmatlan, engedélyezett tisztítószerekkel,
 • elektromos csatlakozások felülvizsgálata,
 • az összeszerelést követően próbajáratás,
 • a gáztöltet és a hatásfok ellenőrzése

Ez a módszer tökéletes arra, hogy megszabaduljon a klímában elszaporodott gombáktól és baktériumoktól. A klíma belsejében lerakódott szennyeződést viszont nem távolítja el. Ez a szennyeződés pedig táptalaja a kórokozóknak, ráadásul a készülék hatásfokát is rontja.

Klíma mosás

Klíma mosás

Nem önálló művelet, hanem a klíma fertőtlenítés kiegészítése.  Első lépésben forró gőzzel lazítjuk fel a lerakódott szennyeződést, majd vízsugárral mossuk  tisztára a belső felületeket. A klíma fertőtlenítéssel együtt kb. 90 percet vesz igénybe, az eredménye pedig egy tökéletesen tiszta klíma. A mosás megkezdése előtt egy vízgyűjtő tálca kerül a készülék alá és köré. Sem a fal, sem a környezet nem lesz vizes a mosás során. A módszer garantálja a lerakódott szennyeződések feloldását, eltávolítását, ezáltal megszüntetve a fertőzések táptalaját. Segítségével hosszabb fertőzésmentes időszak, alacsonyabb fogyasztás és jobb hatásfok biztosítható. Ez a készülék élettartamát is növeli.

A beltéri mosásán túl egyéb karbantartási feladatokra is sort kerítünk, mint az elektromos csatlakozások, valamint a kalorikus rendszer átvizsgálása, továbbá a kültéri egység tisztítása.

Hűtő fűtő klíma gyorsjavítás

Klíma javítás

Nagyon elcsépelt mondás, hogy ‘Ami elromolhat, az el is romlik.’

Vállaljuk klímaberendezések garanciális és azon túli javítását. A saját telepítésű készülékek esetében soron kívül, más által telepített készülékek esetében előzetes egyeztetés alapján.

Meghibásodás esetén kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink bármelyikén, hogy személyesen tudjuk megbeszélni a részleteket.

Klíma javításra az irányár 5 000,- Ft / óra, amely nem tartalmazza a kiszállás és a felhasznált anyagok költségét.

Egyéb klíma szerelés szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Különleges, szokatlan kérése van? Keressen bizalommal elérhetőségeinken! Ha tudunk, szívesen segítünk.