Szolgáltatások

Klíma telepítés, előzetes felmérés

Előzetes felmérés, árajánlat készítés

Ha már megszületett a döntés, hogy klímát szeretne, kérjen tőlünk időpontot. Felkeressük otthonában, hogy megbeszéljük a részleteket.

Amellett, hogy megismerkedünk a helyszín paramétereivel, azt is megbeszéljük, hogy mit vár el leendő klímájától. Lehet, hogy Önnek az a fontos, hogy a lehető legjobb energiaosztályú klímát kapja, vagy a téli fűtésre keres gazdaságos megoldást. Az is előfordulhat, hogy egy allergiás családtag tüneteit szeretné enyhíteni egy komolyabb szűrőrendszerrel, vagy nagyon csendes klímára vágyik a hálószobába, és még sorolhatnám….

A klíma választáson túl a helyszín ismeretében tudjuk kiszámolni, hogy mekkora teljesítményű klímára van szükség az adott helyiségek hűtése, esetleg fűtése érdekében.

Hőszivattyú telepítésés Székesfehérvár, Velence

Klímaszerelés

(Klíma telepítés, beüzemelés)

Mielőtt munkához látnánk, felmérjük a helyszínt és az igényeit. Ezután tudunk árajánlatot adni és időpontot egyeztetni.

Jó munkához idő kell!

Fontos megérteni, hogy egy klíma telepítése összetettebb feladat annál, minthogy felcsavarozzuk a kültérit meg a beltérit a falra, és összekötjük őket két szál csővel. Gyorsan, hatékonyan, ütemesen dolgozunk, igyekszünk a munkát a legrövidebb idő alatt elvégezni, de azt valljuk, hogy a jó munkához idő kell. Egy klíma hosszú évekre a lakás részévé válik. Szem előtt lesz nap mint nap, hosszú ideig kifogástalanul kell működnie. Ez csak gondos és pontos munkával garantálható.

Vigyázunk az otthonára – nekünk is van

Mielőtt neki látnánk fúrni, faragni, mindent letakarunk, ami sérülhet vagy koszolódhat. Az útban lévő nehezebb bútorokat is segítünk elpakolni. A klíma szerelés falfúrással jár, de a keletkező port ipari porelszívóval összegyűjtjük, így minimális szálló por lesz a levegőben. A munka végeztével mindent feltakarítunk, rendbe rakunk.

Megtanítjuk a kezelését

Miután végeztünk a szereléssel, és meggyőződtünk róla, hogy a klíma tökéletesen működik, részletesen elmagyarázzuk a készülék működését, és az összes funkciót, hogy igazán örömét lelje álmai klímájában, és a legnagyobb megelégedettséggel használhassa azt. Tájékoztatjuk a biztonságos és egészséges használatról, a tisztításról, azért, hogy a klímával örömöt vigyünk az életébe, ne pedig bosszúságot. Elmondjuk a garancia feltételeit, átadjuk a minden esetben magyar nyelvű kezelési útmutatót, a garancia jegyet, és minden egyéb szükséges üzembe helyezési dokumentációt.

Mit tartalmaz az alapár

 • 1 db max. 5 kW teljesítményű klíma kiszállítását és szakszerű szerelését
 • 1 faláttörést
 • 2 méter rézcső, kondenzvíz cső és elektromos összekötést a kültéri és a beltéri között
 • az összekötő kábelek esztétikus takarását 65×50 mm dekorcsatornával
 • falikonzolt a kültéri egység számára max 4 méter magasságban vagy talajkonzolt
 • jogtiszta dokumentációt, hatósági regisztrációval, számlával
 • a tőlünk vásárolt készülékekhez érvényesített garancialapot
D-TEK Inficon Select

Szivárgásvizsgálat

Minden olyan berendezés, amely nem hab formában legalább 5 tonna CO2 egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gázt tartalmaz, szivárgásvizsgálatra kötelezett. Erről az Európai Parlament 517/2014/EU rendelete, és a Magyar Kormány 14/2015. (II. 10.) kormányrendelete rendelkezik.

A rendeletek bejelentési és szivárgásvizsgálati kötelezettségeket írnak elő a berendezés tulajdonosának.

Általánosságban elmondható, hogy a lakossági klímák nem tartoznak ide, csak a 2-3 kg-nál több hűtőközeget tartalmazó helyhez kötött és raktér hűtő berendezések. Annak kiderítése érdekében, hogy az Ön berendezése érintett-e a fenti kötelezettségek által az alábbiak szerint járjon el:

 • a berendezés adattáblájáról olvassa le a benne lévő hűtőközeg típusát (pl. R-134A, R-407C, R-410A, R32, stb.), valamint a betöltött gáz mennyiségét
 • a fenti adatok ismeretében látogasson el a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapjára.
 • az oldal alján találja a CO2 egyenérték kalkulátort
 • válassza ki a megfelelő hűtőközeget, gépelje be a mennyiséget
 • a mennyiség alatt láthatja a CO2 egyenértéket

Amennyiben 5 tonnánál nagyobb értéket kapott, Önre is vonatkoznak a fenti kötelezettségek. Ha még nem tette meg, regisztrálja berendezését az oldal tetején levő kék ‘Berendezés tulajdonos vállalkozás’ vagy ‘Berendezés tulajdonos személy’ gombok egyikével.

Amennyiben berendezése Székesfehérvár vagy a Velencei-tó közelében van telepítve, és segítségre van szüksége a fentiekkel kapcsolatban, vagy szivárgásvizsgálatot szeretne végeztetni, keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Klíma tisztítás, fertőtlenítés

Klíma tisztítás

A klímát ajánlott évente 1-2 alkalommal tisztítani. Kétféle módszert is kínálunk a cél érdekében.

Klíma fertőtlenítés

Ez egy 50-60 perces eljárás, amit minden szezon végén érdemes elvégezni, ha tehát Ön hűtésre és fűtésre is használja a készüléket, akkor ez évi 2 fertőtlenítést jelent.

A klíma fertőtlenítés az alábbi lépésekből áll:

 • a beltéri egység teljes burkolatának eltávolítása,
 • a burkolat belső felületének fertőtlenítése és lemosása,
 • kondenzvíz elvezető rendszer tisztítása, lerakódások eltávolítása,
 • a kivehető szűrők fertőtlenítése és tisztítása,
 • lamellák vegyszeres fertőtlenítése egészségre ártalmatlan, engedélyezett tisztítószerekkel,
 • elektromos csatlakozások felülvizsgálata,
 • az összeszerelést követően próbajáratás,
 • a gáztöltet és a hatásfok ellenőrzése

Ez a módszer tökéletes arra, hogy megszabaduljon a klímában elszaporodott gombáktól és baktériumoktól. A klíma belsejében lerakódott szennyeződést viszont nem távolítja el. Ez a szennyeződés pedig táptalaja a kórokozóknak, ráadásul a készülék hatásfokát is rontja.

Klíma mosás

Klíma mosás

Nem önálló művelet, hanem a klíma fertőtlenítés kiegészítése.  Első lépésben forró gőzzel lazítjuk fel a lerakódott szennyeződést, majd vízsugárral mossuk  tisztára a belső felületeket. A klíma fertőtlenítéssel együtt kb. 2 órát vesz igénybe, az eredménye pedig egy tökéletesen tiszta klíma. A mosás megkezdése előtt egy vízgyűjtő tálca kerül a készülék alá és köré. Sem a fal, sem a környezet nem lesz vizes a mosás során. A módszer garantálja a lerakódott szennyeződések feloldását, eltávolítását, ezáltal megszüntetve a fertőzések táptalaját. Segítségével hosszabb fertőzésmentes időszak, alacsonyabb fogyasztás és jobb hatásfok biztosítható. Ez a készülék élettartamát is növeli.

A beltéri mosásán túl egyéb karbantartási feladatokra is sort kerítünk, mint az elektromos csatlakozások, valamint a kalorikus rendszer átvizsgálása, továbbá a kültéri egység tisztítása.

Hűtő fűtő klíma gyorsjavítás

Klíma javítás

Nagyon elcsépelt mondás, hogy ‘Ami elromolhat, az el is romlik.’

Vállaljuk klímaberendezések garanciális és azon túli javítását. A saját telepítésű készülékek esetében soron kívül, más által telepített készülékek esetében előzetes egyeztetés alapján.

Meghibásodás esetén kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink bármelyikén, hogy személyesen tudjuk megbeszélni a részleteket.

Klíma javításra az irányár 5 000,- Ft / óra, amely nem tartalmazza a kiszállás és a felhasznált anyagok költségét.

Egyéb klíma szerelés szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Különleges, szokatlan kérése van? Keressen bizalommal elérhetőségeinken! Ha tudunk, szívesen segítünk.