Érdekes tények, rövid írások klimatizálással, légtechnikával és a bennünket körülvevő levegővel kapcsolatban.

SEER - SCOP logo2013. január 1. óta újfajta energetikai besorolást alkalmaznak az Unió területén az olyan termékekkel kapcsolatban, mint a hűtőszekrény, vagy épp a  klímaberendezés. Ennek lényege, hogy a vásárlók tájékozódni tudjanak a  megvásárolandó termék energia hatékonyságáról.

A SEER érték azt mutatja, hogy a légkondicionáló hűtési üzemmódban milyen  energiahatékonysággal működik, azaz 1 kWh áram elfogyasztása segítségével hány kW hőt képes elvonni a szobából. Értelem szerűen, minél nagyobb ez a szám, annál jobb, mert kevesebb áram kell ugyanannyi hűtéshez.

A SCOP érték a fűtési tulajdonságokról tájékoztat, a fentiekkel azonos módon. Az egyetlen különbség, hogy ezesetben a hőszállítás a környezetből az épület belsejébe irányul.

Találtam egy érdekes írást arról, MIÉRT FONTOS A KLÍMA BERENDEZÉSEK SZAKSZERŰ FERTŐTLENÍTÉSE. 🔥
A szerző kimondottan bátorít az írás megosztására, amit meg is tettem, igaz nem teljes terjedelmében. A teljes cikk linkje a bejegyzés végén található.

LEGIONELLA – A LÉGIÓS BAKTÉRIUM

(szerző: WEBBeteg – Dr. Nagy László, infektológus)

Megisszuk, fürdünk benne, mégsem betegszünk meg. Ha azonban a vízpermetet belélegezzük, akár bele is halhatunk a Legionella baktérium által okozott kórba.

Mi mindent érdemes tudni a legionellózisról?

Read more